nikitahoogkamer.nl

dit is mijn portfolio website waar je al mijn vooruitgangen kan zien

stage jaar 1

stage periode 4

Ik mijn stage gelopen bij de Sfeerfactor in Lisse. Het is een eenmansbedrijf die in een loods zit met twee andere bedrijven. Op deze stageadres heb ik veel ervaring op kunnen doen. Ik heb onder andere een postkaarten standaard gemaakt. Het standaard bestaat uit 3 lagen waar je kaarten kan plaatsen. Op iedere laag kunnen 5 stapeltje kaarten en staat ook onder een schuine hoek. Ook is er onder de standaard ruimte gehouden voor extra kaarten of eventueel geld.

De volgende opdracht was ronde tafel met drie poten die ik heb mogen maken en ontwerpen. Ik heb eerst een werktekeningen moeten maken en uitgerekend onder welke hoek de poten moesten komen te staan. Daarna heb ik de dikte van het blad en de poten bedacht. Toen dat gedaan was ben ik verder gegaan aan het aftekenen van het blad wat uit twee lagen triplex bestaat. Nadat ik het blad grof had uitgezaagd heb ik de twee bladen op elkaar gelijmd en door middel van bandschuurmachine goed rond gemaakt. Daarna de poten op maat gemaakt en schuin gezaagd, gemonteerd en geschilderd.

Ik heb samen met mijn stagebegeleider geholpen aan een deel van een commode die op een schuine wand komt te staan. Ook heb ik een tekening mogen maken voor de groten kast die u kunt zien op het plaatje. Verder heb ik nog wat kleine dingen gemaakt zoals een decoratieve cactus, een tablet standaard en een paar houten speelgoedautootjes. Deze dingen heb ik gemaakt om vertrouwd te worden met elektrische handgereedschappen. Ook ben ik bezig geweest met het verwijderen van scharnieren van een paar oude deuren en heb ik de gaten opgevuld.

 

© 2023 nikitahoogkamer.nl

Thema door Anders Norén